Naravna sredstva: Jojoba olje

Olja rastlin kot popolna naravna sredstva so kompleksne zmesi naravnih snovi, ki jo proizvedejo obrati. Različnih rastlin, kot so olja limone, Orange, gorčica, in janeža plodov in semen s svojo aromo in okus.

Jojoba olje

Naravna sredstva: Jojoba olje

Botanični olja pridobivajo iz različnih delov rastlin, kot so rože, sadje, listi, in lesa. Včasih, kemikalije v olju, kot tudi olja, so registrirani kot aktivnih sestavin pesticidov. Je tudi dokaj pogost, da dva ali več olja, ki se uporabljajo v iste tržnega proizvoda. Veliko botaničnih olj najdemo skupno živil, in mnogi so FDA odobrila kot arome za živila. Čeprav večina ljudi, so brez dvoma slišali in celo uporabljajo jojoba olje, ne veliko vedo več o tem. dobro, Jojoba olje je, v bistvu, rastlinsko olje, pridobljeno iz zdrobljenih semen jojoba grm imenuje tudi Simmondsia chinenis. Večina jojoba olje porabi kot sestavina v kozmetiki in izdelkih za osebno nego, še posebej skrbi za nego kože in las.

Pomembna dejstva o obratu

Kje je ta obrat? dobro, Jojoba rastlin so native za Sonoran puščavo, na severozahodu Mehike in sosednje regije v Arizona in južni Kaliforniji. Kako does je? dobro, značilno – Raste v gosto po vsej tej regiji stoji. Lahko doseže na grm 4,5 m višine. Jojoba je ravno listi usnjato sivkasto zeleni in globok koreninski sistem, da bi to zelo primerna za toplote desert in suše. To je značilno zelo dolgo življenjsko dobo 100-200 let, Glede na razmere v okolju. Čeprav mnogi trdijo, da diši po dobri majhnimi cvetovi so brez vonja in ne privabljajo žuželke opraševalke- To je pomembno tudi. Naslednji cvetje - zelena sadje suši v vročini puščavi in ki so podobni kavna zrna; vsebuje rastlinsko olje, ki je jasno in brez vonja, vendar so manj mastna na otip kot Tradicionalni jedilnih olj. Olje vsebuje polovico teže oreh.

Zgodovina uporabe jojoba olje

Več preiskav v preteklosti prišli do podatkov, da so se domorodci uporabljajo jojoba za sto let. So bili z uporabo olja in semena za različne namene:

  • za zdravljenje rane, kosi, odrgnine in opekline
  • kot dodatek prehrani
  • kot suppressant apetit, ko hrane ni bilo na voljo
  • kot balzam opekline kože nežno vetrne in sončne opekline
  • jedilnega olja
  • kot zdravljenje za lase ali lasišče in lase restavrator
  • kot pijačo kave - za praženje semena

Kemijska struktura jojoba olje

To je treba opozoriti, da kemijski zgradbi jojoba olje se razlikuje od drugih rastlinskih olj. Kako? dobro, je enostavno, namesto da bi olje, Kaj pravzaprav je večkrat nenasičene tekoči vosek. Nekateri pravijo, da je podoben kit glavač olje, vendar brez vonj rib. Dejstvo je tudi, da je olje iz maščobnih kislin, kot tudi estri spojin popolnoma linearno verigami, alkoholi. Kot je vosek, Jojoba olje je še posebej koristno za aplikacije, ki zahtevajo nadzor vlažnosti, zaščitna in Ublažavajući. Ena pomembna stvar, da veš, je, da jojoba olje je tekoča pri sobni temperaturi zaradi svoje nenasičenih maščobnih kislin. Zanimiva stvar, o tega olja je, da ni rje ali šel žarko in ne razpadejo pri visokih temperaturah in pritiskih. Jojoba olje lahko segreje na 188 ° C med 96 ur brez razgradni v sestavi in ogljikovega verige dolžina.

Splošna raba jojoba olje

dobro, skoraj vsakdo ve, da jojoba olje ima številne uporabe v različnih panogah. Je morda težko rečem vse možnosti uporabe, ampak, da jo uporablja kot kozmetični, je učinkovit čistilec, Balzam, vlažilno kremo, in pomirja kožo in lase. V večini primerov- Se uporablja neposredno na kožo zmehča kožo, za zmanjšanje gube in strij, olajšati in pomaga zdraviti brazgotine, in za spodbujanje lasišče in lase zdrave.

Olje jojoba in kožo nego

Ni veliko ljudi ve, da je podoben sebum jojoba olje. Sebum običajno izločajo lojnice ljudi za mazanje in zaščito kože in las, všeč mi je, ima zaščitno funkcijo. Logično- Ko zmanjšuje proizvodnjo sebuma zaradi starosti jojoba olje, ki se lahko uporabijo, uspešno posnemati sebum olje. Ne samo, da, več preiskav so pokazali, da naravne jojoba olje je odlično vlažilno sredstvo z razširjene lastnosti in mazanje izjemnih. Zapustil bogato ni masten občutek na koži, medtem ko počasi izgube in izboljšanje prožnosti kože. Kadar se uporabljajo na koži, zelo tanka plast lipoid, nemastno. Ta plast je delno porozen in zagotavlja dih in nadzor vlage trans-epidermica izjemno. Prav tako je pomembno- bistveno zmanjšati izgubo vode trans-epidermica vendar brez popolnoma blokiranje transpiracije plinov in vodne pare. Ne tako dolgo nazaj so nekaj novih koristnih lastnosti jojoba olje. Dokazi kažejo, da to olje je pomirjujoča za pogoje, kot Rozacea in kožo seborrhoeic dermatitis, in povzroča napade astme. Veča strukturo povrhnjice, Jojoba olje je zelo uporabno v proces zdravljenja.

Jojoba olje in las nego

Davno ljudi je ugotovljeno, da jojoba olje lahko kopičijo okoli korenine las. Kaj je glavni cilj? dobro, Vlogo pri klimatskih las in se izognili, da ta postane krhka in dolgočasno. Če je preveč kopičenje sebum na lasišču, raztaplja in odstranjuje sebum, zapušča las čisto. Kaj se dejansko dogaja? Tudi, To olje, hitro prodre gred lasišče in lase, in enostavno šibkejši in raztaplja utrjene nastane. Vključujejo možnosti terapevtske uporabe jojoba olje pri zdravljenju aken, Herpes Labialis, in kožnih bolezni kot so psoriaza. Ne samo uporabnikom, ki- dolgoročno trditi, da olje jojoba topljenca zastopnik lahko tudi odstranite lepljivo nastane na lase pripravkih za lase, kot tudi delce v zraku, ki se odlagajo v lase. Kakšen je natančen mehanizem? To se pogosto uporablja kot sestavina v:

  • šamponi
  • klimatske naprave
  • obraza, losjoni za roke in telo
  • povrhnjica in lak izdelkov nego
  • losjone za nego otroka
  • kreme
  • olja
  • čistila
  • Vlažilci
  • Bath olja in mila
  • za zaščito pred soncem losjoni
  • različne make-up izdelkov

Jojoba olje in parfumov

dobro, Večina ljudi ve, da je to naravno olje uporablja tudi kot osnovo pri izdelavi parfuma. Kot že rečeno, pred, Ta rastlina nima posebnega vonja, vendar je dokazano, da je najbolje uporabiti kot osnovo parfum.

Kot pesticid v jojoba olje

Ni veliko ljudi ve, da jojoba olje je tudi pesticid registrirana za uporabo na posevkih. Kako? všeč mi je, za nadziranje muhe belo v vseh posevkih in Oidij na grozdju in okrasnih. Strokovnjaki pravijo, da je najboljši uporabi v obliki razpršila, ki vsebuje a 1% ali manj končna koncentracija jojoba olje. Deluje kot pesticid z oblikovanjem fizična pregrada med insektov škodljivcev in listni površini. Dobra stvar pri vsem tem? dobro, zaradi svoje nizke toksičnosti in njihove hitre razgradnje v okolju, Jojoba olje so nevarnost za organizme ni objektivnih ali okolje.

Pripravki na osnovi Jojoba

Kot je že rečeno, preden jojoba olje je pripravljena po stiskanju semen jojoba črpanje nafte, sledi filtracija. Obstajajo štiri frakcije jojoba olje:

  • čista, naravni razred zlata, olje zlato rumene barve, ki nastaja v procesu osnovne proizvodnje
  • rafinirano in beljeno jojoba olje, z barvo odstrani z beljenje in filtriranje
  • beljene dezodorirajo razred, uporabljajo v kozmetičnih izdelkih, ki zahtevajo olje, brezbarvna in brez vonja
  • molekularno destilirano stopnjo, drago formulacije, proizvedene v minimalnih količinah, z njegovo uporabo, zlasti po Zamenjano z jojoba olje, beljene / dezodorirajo

Kako se uporablja?

Zaščito kože

Bolniki morajo uporabljati to olje vsak dan in vedno – 100% čisto olje. Jojoba, Morate dodati dan ali nočna krema za najboljše rezultate!

Čistilec

Jojoba za uporabo kot čistejše, in če boste prispeli pozno v dom ali utrujen, čiščenje in hrano, je dovolj, da bi mu posrnuti na postelji.

Izbruhi; zaščitni pas; hrapavosti; windburn; sončne opekline; kolena in pete
Pogoste uporabe jojoba s super bogat telo losjon je treba uporabiti – po možnosti z Aloe Vera in vitamin E, dva-do štirikrat na dan.

Akne

Bolnik mora biti dobro sprati obraz z MILOM dobro, temeljito sperite s toplo in nato uporablja malo Jojoba in masaža dvakrat na dan. Uporabo v druge aplikacije avstralskega čajevca in Aloe Vera žele. Vse to mora spremljati izogibanje mastne hrane ter mlečnih izdelkov. Ta načela upoštevati s potrpljenje v daljšem obdobju. Čisti jojoba olje bo pomaga razgraditi brazgotine.

Čisti lasišča in las

Nobenega dvoma ni- Jojoba olje je več kot nalašč balzam narave in vlažilec za kožo in zdrave lase. Bolnik mora masaža olje na lasišče in lase 15 minut pred pranjem in klimatizacija. Dobra stvar je, da Jojoba je naravno uravnotežen pH. Prav tako je še posebej koristno za beljene ali suhe lase. Za bolj zdravo, čistejše lasišča in las, Dodamo kapljico ali dve vaš šampon.

Roke in nohte

Več preiskav v preteklosti so pokazale, da jojobino olje neguje roke in nohte. Olje je podrgnil tudi na področju stenj.

Označena s

pusti odgovor